Tips för uthyrare av Airbnb – Så fixar du städningen

Hyr du ut genom Airbnb och behöver städa? Att upplåta ett hus för semester- eller fritidshusuthyrning är en av de mest lukrativa branscherna idag. Detta gäller särskilt om din hyresbostad ligger i ett populärt resmål, har flera sovrum, badrum och andra moderna bekvämligheter. Din bostadsuthyrning kommer också att vara mer populär och lukrativ om du har en härlig pool, gräsmatta eller trädgård.

Uthyrning genom Airbnb kan dock vara svårt och knepigt. Och bortsett från att vara en säsongsbaserad verksamhet, måste du ägna mycket tid och ansträngning till att hålla fastigheten ren och städad.

För att säkerställa att din hyresfastighet är i toppskick, bortsett från att regelbundet städa den före och efter att resenärer kommer att hyra den, måste ditt hus också genomgå en årlig städprocess varje år.

Tips på storstädning vid Airbnb uthyrning

Nedan följer några användbara tips som du kan följa för en storstädning som du måste göra i samband med din uthyrning. Kom ihåg att du kan kontakta de bästa städfirmorna i Linköping för prisvärd städhjälp!

Kasta ut alla fula föremål

Även om de fortfarande är funktionella, för om de inte är i bästa skick eller ser slitna ut bör du slänga dem. Dessa föremål kan vara välkomstmattor, handdukar och hållare av olika slag som ser fläckiga och stökiga ut. Om det finns plasttallrikar som ser bleknade ut eller glas med flisor i bör du slänga bort dem också. Naturligtvis måste du byta ut dessa mot nya så schemalägg en shoppingresa så snart som möjligt.

Öppna alla fönster innan din Airbnb städning

Öppna alla fönster innan du börjar damma eller dammsuga. Detta för att få ett bra korsdrag i ditt hem för att rensa bort all gammal luft. När detta är gjort börjar du med att dammsuga eller svepa damm under möbler, ta bort och tvätta gardinerna, rengöra mattorna djupt samt byta ut luftfiltren.

Skrubba eller rengör alla områden du kan nå

En storstädningen ger dig den bästa möjligheten att grundligt moppa och skrubba golven i varje rum. Städexperter rekommenderar att du använder desinfektionsservetter. Speciellt för att rengöra dörrar, skåp och lådhandtag, ljusströmbrytare, telefoner, stolar och annan yta som regelbundet berörs. Det är lättare att rengöra dessa fläckar med våtservetter och du kan också bli av med vissa typer av bakterier och Corona-virus som finns på dessa områden.

Glöm inte områden utomhus också

Slutligen, om din bostadsuthyrning via Airbnb inkluderar en gräsmatta, kommer det också att vara en bra idé att göra lite trädgårdsarbete och liknande städsysslor här också. Se till att gräset klipps och att ogräs tas bort. Bli av med blad, kvistar och andra typer av fula oönskade rester som ligger runt gräsmattan. Träd och buskar som beskärs måste också trimmas.